IMG 8367

Zelf Pasta Maken

De perfecte keukenambacht voor jouw levensstijl

Niets beter dan verse pasta
Bij Ovius draait alles om het creëren van keukens op maat die passen bij de levensstijl van onze gewaardeerde klanten. Een belangrijk aspect van de levensstijl van velen is genieten van heerlijke maaltijden die met liefde zijn bereid. En wat is er nu persoonlijker dan zelfgemaakte pasta? In dit artikel nemen we je mee op een reis door de kunst van het zelf pasta maken en laten we zien hoe dit perfect past bij jouw unieke levensstijl.

IMG 8162

De voldoening van zelf pasta makenIn een wereld waar gemak vaak de overhand heeft, biedt zelf pasta maken een kans om terug te keren naar ambachtelijke tradities. Het zelf kneden en rollen van pastadeeg, het vormen van je favoriete pastavormen, en het bereiden van de perfecte saus zijn allemaal onderdeel van een bevredigend proces dat zowel ontspannend als lonend is. Het geeft je controle over wat je eet en stelt je in staat om te experimenteren met smaken en texturen op een manier die past bij jouw voorkeur.

Een Persoonlijke Toets aan Jouw Maaltijden

Bij Ovius geloven we sterk in het personaliseren van keukens, en dat geldt ook voor jouw gerechten. Zelf pasta maken stelt je in staat om een persoonlijke toets toe te voegen aan je maaltijden. Kies je favoriete ingrediënten, experimenteer met smaken, en maak pasta die precies past bij jouw smaak en die van je gezin. Of je nu van klassieke tagliatelle, ravioli gevuld met zelfgekweekte kruiden, of kleurrijke gevulde pasta houdt, de mogelijkheden zijn eindeloos.

IMG 8207

Gezellig Samenzijn en Delen


Zelf pasta maken is niet alleen een culinaire activiteit, maar ook een sociale. Nodig vrienden of familie uit om samen deeg te kneden, vormen te maken en sauzen te bereiden. Het proces van samen koken kan bijdragen aan het versterken van relaties en het creëren van kostbare herinneringen. Of je nu een romantisch diner voor twee plant of een feestelijke familiemaaltijd, zelfgemaakte pasta voegt een speciale, persoonlijke noot toe aan elke gelegenheid.

Een Gezonde Keuze

Zelf pasta maken betekent ook dat je de controle hebt over de ingrediënten die je gebruikt. Je kunt kiezen voor volkoren meel voor extra voedingsstoffen, biologische eieren voor een gezonde dosis eiwitten, en zelfs groentepuree toevoegen voor kleur en extra smaak. Het resultaat? Gezonde, huisgemaakte pasta zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen.

IMG 8341

Ons recept voor klassieke pastadeeg 

(per persoon)


Zelf pastadeeg maken is kinderspel. Neem een grote kom en voeg per persoon volgende hoeveelheden toe.

- 75 gram Semola bloem

- 25 gram Type-00 bloem

- 1 vers ei (tip: zorg dat de eitjes op kamertemperatuur zijn)

Was je handen en kneed het mengsel goed gedurende 5 minuten tot het een mooie egale kleur heeft. Wikkel de deegbol in vershoudfolie en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast. Deze 30 minuten kan je gebruiken om de saus voor te bereiden.

Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast en kan je het door de pasta machine halen of fijn rollen met de deegrol, om verder te verwerken naar keuze.

IMG 8358
IMG 8372 kopie

Begin met Je Eigen Pasta-Avontuur

Bij Ovius begrijpen we dat een keuken op maat niet alleen gaat over de fysieke ruimte, maar ook over de ervaringen die erin worden gecreëerd. Het zelf maken van pasta is een van die ervaringen die een persoonlijke toets geeft aan jouw culinaire reis.

Dus waar wacht je op? Begin je eigen pasta-avontuur vandaag nog! Investeer in een keuken die perfect past bij jouw levensstijl en geniet van de voldoening van zelfgemaakte pasta, samen met degenen van wie je houdt.

Als je op zoek bent naar een op maat gemaakte keuken die perfect past bij jouw kookpassie, neem dan gerust contact op met Ovius. Wij helpen je graag bij het creëren van de keuken van je dromen, waar al je culinaire avonturen tot leven kunnen komen.

Eet smakelijk en geniet van je nieuwe keukenambacht!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Contacteer Ovius voor een vrijblijvend gesprek.

CONTACTEER ONS