DSCF6690 Homesweethome Nick Cannaerts

Villa Albert

Lichtrijke leefkeuken voor Villa Albert

Aparte kamers worden gerenoveerd tot een open leefruimte

Als architecten en vormgevers begrijpen we dat het behouden en verbeteren van de unieke kenmerken van een geklasseerde woning een uitdaging kan zijn. Met Villa Albert kreeg Ovius de kans om een opmerkelijke woning met uitgesproken architectuur nieuw leven in te blazen. De eigenaars hadden een duidelijke visie: de gesloten indeling van de leefruimtes op de eerste verdieping, omvormen naar een open, lichte en functionele ruimte. 

Bij onze eerste ontmoeting was het meteen duidelijk dat de bestaande indeling niet meer voldeed aan de behoeften van de klant. De leefruimtes waren verdeeld over verschillende kleine kamers, waaronder een leefruimte, kleine keuken en berging. De opdracht voor Ovius? De afgesloten kamers transformeren in een open ruimte die uitnodigde tot interactie en comfort bood.

DSCF6672 Homesweethome Nick Cannaerts
DSCF6649 Homesweethome Nick Cannaerts

Structurele voorbereiding: plaatsen van poutrellen en stutwerk

Het uitbreken van verschillende muren vraagt precisie en vakmanschap en voor deze werken konden we rekenen op onze bouwpartner Manuus. Als eerste stonden serieuze stabiliteitswerken op het programma om de nodige muren op een veilige en efficiënte manier verwijderen. De structurele integriteit van Villa Albert werd behouden dankzij poutrellen en stutwerk. Zo creëerden we een blanco canvas om verder op te bouwen.

Leefkeuken met ingebouwde kastwand en kookeiland

Het hart van de renovatie is de nieuwe open leefkeuken. We ontwierpen een ruime keuken met opvallende hoge kastwand die niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook de praktische opbergruimte van de berging vervangt. Deze multifunctionele wand met fronten in notelaar bevat daarnaast ook een koelkast, diepvries en koffiehoek. Het naadloze, simpele design met subtiele handgrepen oogt zo heel strak.

Daarnaast dient het centrale eiland met granieten werkblad niet alleen als kook- en afwasplek, maar ook als gezellige zitplaats. Eten, praten, aperitieven, tekenen, lezen … het kan er allemaal. Functionaliteit en esthetiek, perfect gecombineerd.

In alle rust tv kijken

Vervolgens was de tv-kamer aan de beurt. Deze ruimte wordt van de leefkeuken gescheiden door een dubbele stalen deur met akoestisch glas om toch genoeg lichtinval te hebben. Die doordachte keuze zorgt voor flexibiliteit in het ruimtegebruik en zorgt tegelijkertijd voor een gevoel van openheid.

DSCF6660 Homesweethome Nick Cannaerts

Een gezellige keuken als eindresultaat

Het eindresultaat mag er zijn. Het volledige eerste verdiep baadt nu in natuurlijk licht, met prachtig uitzicht op het Gentse Muinkpark. Dankzij de zorgvuldig ontworpen zitbank in de erker die uitkijkt op het park, wordt het gezelligheidsgehalte nog verder versterkt.

Met Villa Albert bewijst Ovius dat zelfs een geklasseerd pand getransformeerd kan worden tot een eigentijdse plek, zonder de historische charme te verliezen. Met een slim ontwerp, vakmanschap en oog voor detail maakten we de wensen van onze klant waar. Villa Albert was een intens traject gezien de korte tijdsduur, maar zowel het eindresultaat als de samenwerking met de klant was meer dan geslaagd. De kers op de taart? Dat we deze nieuwe leefkeuken zelf eens mochten beleven tijdens een heerlijk diner, voorzien door de eigenaars.

DSCF6640 Homesweethome Nick Cannaerts
DSCF6630 Homesweethome Nick Cannaerts

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Contacteer Ovius voor een vrijblijvend gesprek.

contacteer ons