IMG 4955

Matcha dadels

Een eenvoudige en heerlijke snack!

Benodigdheden

Medjoul dadels met pit

Pindakaas natuur

Pinda nootjes

Witte chocolade

2 eetlepels matcha poeder naar keuze

Grof zeezout (TIP: Sal de Ibiza kan ook )


IMG 4892

Bereiding

1. Snijd de dadels half open, en haal de pit eruit. 

2. Vul deze met pindakaas en steek er 2 pindanoot helftjes in. 

3. Doe de dadel dan weer dicht, door de pindakaas plakken de  helftjes goed samen.

4. Stop deze even in de diepvries terwijl je de witte chocolade au bain-marie smelt. 

5. Voeg hier 2 eetlepels matcha poeder aan toe en roer goed  tot je een mooie egale groene kleur bekomt.

6. Haal de dadels uit de vriezer en dompel ze onder in de chocolade. 

7. Direct na het onderdompelen strooi je er wat grof zout over. 

8. Hierna plaats je de dadels nog even in de diepvries.


Als ze helemaal afgekoeld zijn en de chocolade hard is, kan je ze serveren. Genieten maar!

IMG 4904
IMG 4953