
Matcha dadels
Een eenvoudige en heerlijke snack!
Benodigdheden
Medjoul dadels met pit
Pindakaas natuur
Pinda nootjes
Witte chocolade
2 eetlepels matcha poeder naar keuze
Grof zeezout (TIP: Sal de Ibiza kan ook )

Bereiding
1. Snijd de dadels half open, en haal de pit eruit.
2. Vul deze met pindakaas en steek er 2 pindanoot helftjes in.
3. Doe de dadel dan weer dicht, door de pindakaas plakken de helftjes goed samen.
4. Stop deze even in de diepvries terwijl je de witte chocolade au bain-marie smelt.
5. Voeg hier 2 eetlepels matcha poeder aan toe en roer goed tot je een mooie egale groene kleur bekomt.
6. Haal de dadels uit de vriezer en dompel ze onder in de chocolade.
7. Direct na het onderdompelen strooi je er wat grof zout over.
8. Hierna plaats je de dadels nog even in de diepvries.
Als ze helemaal afgekoeld zijn en de chocolade hard is, kan je ze serveren. Genieten maar!

