IMG 2789 20230608 Studio Fourteen

Hoe kies je een werkblad?

Het perfecte werkblad voor jou!

Als het gaat om het ontwerpen van je droomkeuken, zijn werkbladen een essentieel onderdeel waarbij zowel esthetiek als functionaliteit samenkomen. Bij Ovius begrijpen we dat de keuze voor het juiste type werkblad cruciaal is voor het creëren van een ruimte die zowel stijlvol als praktisch is. Daarom nemen we je graag mee op een reis door de verschillende soorten werkbladen, inclusief hun voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Natuursteen

Natuursteenwerkbladen, zoals graniet en marmer, stralen tijdloze elegantie uit en voegen een luxe uitstraling toe aan elke keuken. Ze zijn duurzaam en hittebestendig, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik.

Voordelen: Duurzaamheid, hittebestendigheid, unieke uitstraling.

Nadelen: Vereist regelmatig onderhoud, kan gevoelig zijn voor vlekken en krassen. Periodiek behandeling met een vlokstop (2x per jaar) is aangeraden.

Composite

Composite werkbladen, samengesteld uit natuurlijke materialen zoals kwarts en hars, combineren duurzaamheid met veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor ze perfect zijn voor verschillende keukenstijlen.

Voordelen: Krasbestendig, niet-poreus, grote variëteit aan kleuren.

Nadelen: Duurder dan sommige andere opties, kan gevoelig zijn voor hitte.

Keramiek

Keramische werkbladen zijn gemaakt van gebakken klei en zijn extreem hittebestendig en krasbestendig. Ze bieden een moderne uitstraling en vereisen minimaal onderhoud.

Voordelen: Hittebestendig, krasbestendig, vlekbestendig en gemakkelijk te reinigen.

Nadelen: Kan kwetsbaar zijn voor stoten en vallen, beperkte keuze in kleuren en texturen. Bij Ovius hebben wij in de showroom een selectie gemaakt van onze favoriete keramische werkbladen.Pilar Shoots Zwanenberg3 LR 45


Beton

Betonnen werkbladen voegen een industriële, rustieke uitstraling toe aan de keuken. Ze kunnen op maat worden gemaakt en bieden een unieke esthetiek die perfect is voor liefhebbers van minimalistisch design. Bij Ovius bieden wij betonbladen aan in verschillende kleuren.

Voordelen: Maatwerk mogelijk, unieke uitstraling, beschikbaar in verschillende leuke kleuren.

Nadelen: Kan gevoelig zijn voor scheuren, vereist periodieke behandeling met vlekstop (2x per jaar aangeraden)

Laminaat

Laminaatwerkbladen zijn betaalbaar, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Ze zijn ideaal voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie met een goede duurzaamheid. In het juiste ontwerp kan een laminaat blad de keuken af maken.

Voordelen: Betaalbaar, gemakkelijk te reinigen, grote variëteit aan kleuren.

Nadelen: Minder hittebestendig en krasbestendig dan sommige andere materialen.

Kwantz Wemmel 03


Hout

Houten werkbladen voegen warmte en karakter toe aan de keuken. Ze zijn duurzaam en kunnen worden geschuurd en opnieuw geolied om hun uitstraling te vernieuwen.

Voordelen: Warme uitstraling, duurzaam, kunnen worden gerepareerd.

Nadelen: Vereist regelmatig onderhoud, gevoelig voor water- en hittebeschadiging en krast gemakkelijk.

Inox

Roestvrijstalen werkbladen zijn bijzonder hygiënisch en perfect voor een moderne, professionele uitstraling. Ze zijn bestand tegen hitte, vlekken en bacteriën, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in drukke keukens waarin vaak wordt gekookt.

Voordelen: Hygiënisch, hittebestendig, duurzaam.

Nadelen: Gevoelig voor krassen en vingerafdrukken. Afdrukken zijn echter heel gemakkelijk te verwijderen met een goed inox-product.

Tegels

Een betegeld werkblad kan heel tof zijn in het ontwerp van een keuken. Er zijn enorm veel kleur opties en ze bestaan in veel verschillende formaten. Voor een werkblad heb je doorgaans geen grote hoeveelheden nodig, wat het materiaal kosten efficiënt maakt. Vergeet geen rekening te houden met de werkuren om het blad te betegelen en af te werken.

Voordelen: Duurzaam, vrij goedkoop, veelzijdig en gemakkelijk te vervangen.

Nadelen: Hoewel de tegels gemakkelijk af te kuisen zijn, kunnen de voegen naar verloop van tijd vuil worden.

Bij Ovius streven we ernaar om jouw keukenvisie werkelijkheid te laten worden. Of je nu gaat voor de tijdloze elegantie van natuursteen of de moderne uitstraling van keramiek, wij hebben de perfecte oplossing voor jouw unieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij het creëren van de keuken van je dromen.

DSC8334