
Frittata met pompoen en geitenkaas
Een heerlijk maar eenvoudig gerecht voor in jouw Ovius keuken!
Benodigdheden
1 butternutpompoen (middelgroot)
1 pakje geitenkaas met korst
1 kropsla 1 rode ui
Takjes verse tijm
6 eieren
50g zongedroogde tomaatjes
1 teentje look
Pecan Noten
Olijfolie
Peper
zout
Optioneel : Komijn, gerookt paprika poeder & curry

Bereiding
Totale bereidingstijd: 60-90min
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de butternut en snij deze in partjes. Snij ook de rode ui in halve ringen. Leg de pompoen samen met de ui in een ovenschaal. Kruid af met peper, zout, komijn, curry en paprika. Rits er wat tijmblaadjes over en werk af met beetje olijfolie.
3. Zet dit ongeveer 30 minuten in de oven.
4. Ontnerf ondertussen de sla en hak deze fijner. Pers ook de knoflook en snij de tomaatjes in kleinere blokjes. Snijd de geitenkaas in plakjes.
5. Maak het eimengsel: meng de eieren in een kom samen met de helft van de zongedroogde tomaatjes, de look en de sla, peper en zout.
6. Haal de groenten even uit de ovenschaal (is achteraf mooier omdat je dan de groenten ziet) en giet het eimengsel erin. Doe de groenten erbovenop.
7. Verdeel de geitenkaas mooi over de schaal, verdeel ook de tomaatjes. Werk af met wat pecannoten en een paar takjes tijm.
8. Zet voor 15-20 minuten terug in de oven.
9. Enjoy!

