IMG 3493

Cinnamon Rolls

De ultieme snack voor de feestdagen!

Benodigdheden

Rolls:

60 g ongezouten roomboter 

4 eetlepels bruine kandijsuiker

4 eetlepels lichte kandijsuiker 

1 grote eetlepel kaneelpoeder 

Snuifje grof zeezout (TIP: Sal de Ibiza, lemongrass & Ginger is hier heel lekker bij.)

10 bladerdeeg vellen (diepvries)

Frosting: 

50g bloemsuiker

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel melk

Afwerking: 

Handvol pecannoten, grof gehakt

IMG 3236

Bereiding

1. Haal de diepvriesvellen uit de vriezer en leg ze open volgens de instructies op de doos. Normaal gezien is dit rond de 10 minuten. 

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden hetelucht. En maak de vulling. 

3. Pak een steelpannetje en smelt de boter. Eens de boter gesmolten is mag het mengsel van het vuur of op een lager vuurtje. Voeg de suiker en de kaneel toe aan de boter en meng dit goed door. Werk af met een snuifje zout. 

4. Eens de bladerdeeg ontdooid is kunnen we het mengsel over het deeg smeren. Wees hier niet zuinig mee. 

5. Rol dan het bladerdeeg vel op en twist dit terwijl je het uitrekt tot het dubbel zo lang is. 

6. Rol dit dan rond je vinger op tot een knotje 

7. Plaats deze in een ingevette ovenschaal 

8. Werk het deegbolletje af met nog wat extra vulling erbovenop en strooi daar wat pecannootjes op. 

9. Plaats voor 20/25 min in de oven.

10. Maak intussen de frosting voor erop. Neem de bloemsuiker en voeg daar 1 el Limoensap en 1 el melk aan toe. Roer dit goed door. Dit is de frosting. 

11. Als de cinnamonrolls klaar zijn, laat je die best even afkoelen. Daarna kan je deze afwerken met de frosting en serveren.

IMG 3399
IMG 3297